Talentenjacht

 
 


Al meer dan 4 decennia organiseren de twee athenea, nu ook in samenwerking met De Wijnpers, in Leuven samen Talentenjacht, een voorstelling voor en door leerlingen met muziek, dans, acrobatie, theater ... Vier dagen is de Minnepoort omgetoverd tot de bizarre Talentenjachtwereld van onze jongeren.

Maandenlang knutselen de leerlingen aan het decor, schrijven ze de scènes en repeteren ze die, oefenen ze de dans- en zangstukken, ontwerpen ze affiches ... Intussen nemen de leerlingen van de drie scholen aan alle zang- en dansstukken én het toneel deel. De leerlingen Haartooi en Gelaatsverzorging van Campus Redingenhof ontwerpen en realiseren als GIP het haar én de make-up van de acteurs. Leerlingen van het 4de jaar uit De Wijnpers ontwerpen de kostuums in het kader van het vak beeldvorming. Verschillende enthousiaste leerkrachten begeleiden de leerlingen van de drie scholen, onder leiding van twee collega’s uit Atheneum De Ring. De andere leerlingen van de eerste en deels de tweede graad mogen die opvoering komen bekijken en vier avonden wordt de voorstelling nog eens overgedaan voor ouders, vrienden, laatstegraadsleerlingen en familie. Elk jaar is de voorstelling een denderend succes! En de deelnemende leerlingen leren er zichzelf én hun talenten beter kennen, kunnen ervaren wat het betekent op een podium te staan en komen er in contact met de wereld achter de schermen van het theater. Bovendien is het een goed initiatief om leerlingen van bso, aso, kso en tso over schoolgrenzen bij elkaar te brengen. Voor leerlingen (en hun ouders) is Talentenjacht op alle vlakken een leerrijke en onvervangbare ervaring.


Naar aanleiding van 48 jaar Talentenjacht, hier een paar weblinks van oud-Talentenjachters en hun muzikaal werk na hun verblijf op onze athenea ... Meer werk te vinden op Youtube!


Kato (cover van Robyn, live)

Kato (met een eigen nummer)


Lucas (in de band Fourcast)


Arianne (Zian, ft Yaya)


Tuur (Aanrijding in Moskou)


Bavo (Violinvasion)


Emeraude (EME) 

Dit is de website van Talentenjacht, de jaarlijkse theatervoorstelling van Campus Redingenhof, Atheneum De Ring en De Wijnpers: het GO! en het Provinciaal Onderwijs in Leuven zetten dit totaalspektakel samen op poten.